Коли вимикати скороварку: правильний час для повної готовності страви

Скороварка – це електричний пристрій, який дозволяє готувати їжу швидко та безпечно. Однак не завжди зрозуміло, коли слід вимикати скороварку, щоб уникнути переготівлі або пошкодження пристрою. У цій статті ми розглянемо кілька важливих моментів, які допоможуть вам визначити, коли краще вимкнути скороварку.

Першою ознакою того, що скороварку слід вимкнути, є готовність страви. Багато рецептів вказують час приготування, і після цього часу слід вимкнути пристрій. Якщо ви не впевнені, чи достатньо часу пройшло, можна перевірити стан страви всередині скороварки. За допомогою спеціального клапана або манометра можна дізнатися, чи досягнутий бажаний тиск або температура. Якщо так, то можна безпечно вимкнути скороварку.

Іншим важливим фактором для виключення скороварки є самопочуття їжі. Якщо страва вже виглядає готовою і має потрібну консистенцію, то немає сенсу продовжувати готувати її в скороварці. Вимкнення пристрою вчасно дозволить зберегти текстуру та смак їжі, а також уникнути переготування або пересихання.

Коли вимикати скороварку
СтанІндикаціяРекомендації
Швидкість обертання шестерніВимкненаПеред початком приготування або після закінчення роботи
Підвищена температура всередині скороваркиБлимаєПісля закінчення приготування або коли потрібне охолодження перед відкриттям
Завершення роботи з режимом підтримки теплаГоритьПісля закінчення приготування або коли потрібно перевести на інший режим
Відсутність води всередині скороваркиГоритьПеред початком приготування або після закінчення роботи

Чи можна відкривати скороварку під час готування?

Скороварку не можна відкривати під час готування. Після закінчення готування потрібно стравити пару або чекати охолодження. Ще потрібно стежити за рівнем води в скороварці і не допускати її потрапляння в клапан.

На якому вогні тримати скороварку?

3. Нагрійте каструлю на плиті на середньому вогні. Дивіться і слухайте – скороварка подасть сигнали, коли досягне рівня абсолютного тиску, а потім зменште вогонь до повільного. Збільшуйте вогонь таким чином, щоб підтримувати абсолютний тиск у скороварці.

Коли відкривати скороварку?

Деякі пристрої оснащені індикатором рівня тиску, який контролює вихід пари з регулюючого клапана. Якщо на вашій скороварці немає такого індикатора, слідкуйте за парою, яка виходить із регулятора тиску. Тільки коли з неї вже нічого не виходить, можна сміливо відкривати скороварку.

Скільки часу готувати у скороварці?

Наскільки швидше варить скороварка?

страваЗвичайний спосібСкороварка
Свинина (попередньо обсмажена)40-60 хвилин12-15 хвилин
Яловичина (попередньо обсмажена)2-3 години12-15 хвилин
Червона квасоля30-40 хвилин5-6 хвилин
Картопля в мундирі25 хвилин15 хвилин