Який відсоток сиру для сирників

Родина буде у захваті: Як приготувати ідеальні сирники з домашнього сиру

Хто не любить сирники? Ця проста, але неймовірно смачна страва подобається і дорослим, і дітям. А якщо сирники приготовані з домашнього сиру, то вони ще й дуже корисні!

Відео дня

Чому сирники такі корисні? Сир – це джерело білка, який необхідний для нашого організму. Він також містить кальцій, який зміцнює кістки і зуби. Рецептом сирників поділились на сайті “Одна хвилина”.

Сирники можна приготувати з різними добавками, які зроблять їх ще більш смачними та корисними.

Який би рецепт ви не вибрали, сирники завжди будуть чудовим сніданком, обідом або вечерею.

Ось один із простих рецептів сирників з домашнього сиру:

  • 400 г домашнього сиру
  • 2 яйця
  • 3 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки манної крупи
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту
  • 1/4 ч. ложки солі
  • 2 ст. ложки олії для смаження
  1. Змішайте в мисці сир, яйця, цукор, манну крупу, ванільний екстракт і сіль.
  2. Сформуйте з маси невеликі сирники.
  3. Розігрійте сковороду на середньому вогні та додайте олію.
  4. Обсмажте сирники з обох боків до золотистого кольору.
  5. Подавайте сирники зі сметаною, медом або варенням.

Радимо також звернути увагу на рецепт оладок з консервованими ананасами.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!

Сирники з домашнього сиру

Якщо у вас є домашній сир і ви розмірковуєте, що з нього можна приготувати, вас точно зацікавить цей рецепт. Ми пропонуємо вам приготувати з домашнього сиру сирники. Якою б простою та легкою не здавалася вам ця страва, сирники за нашим рецептом вам обов’язково сподобаються і ви точно будете задоволені результатом.

Інгредієнти

Сир 350 г
Яйця 1 шт.
Цукор 3 ст. ложки
Сіль 0,5 ч. ложки
Ванільний цукор 1 ч. ложка
Пшеничне борошно 2 ст. ложки
Рослинна олія для смаження

Приготування

Сир перекладаємо в глибоку ємність і розминаємо виделкою. Додаємо до сиру одне куряче яйце.

У миску з сиром додаємо дрібку солі та цукор. Усе добре перемішуємо звичайною виделкою або ложкою. Також можна скористатися кухонною лопаткою.

У миску з сиром додаємо дві столові ложки борошна. Ще раз усе добре перемішуємо.

Додаємо до сирного тіста ванільний цукор і ще раз усе добре перемішуємо.

Руки присипаємо борошном. Набираємо в руку трохи сирного тіста, опускаємо його в миску з борошном і посипаємо з усіх боків. Із сирного тіста робимо кульку. Щедро посипаємо її борошном і трохи притискаємо зверху, надаючи сирнику пласкої форми.

Сирники смажимо на олії по 3-4 хвилини з кожного боку. Щойно на них почне з’являтися рум’яна скоринка, можете перевертати на інший бік.

Готові сирники подаємо з варенням, сметаною, свіжими ягодами або джемом. Смачного!

Класичні сирники: покроковий десерт –

Ця страва ідеально пасує до сніданку, або ж її можна подавати просто на десерт.

Головний і незмінний інгредієнт – це домашній сир. Тож до його вибору поставтесь відповідально, адже від його свіжості та натуральності залежить смак страви.

Інгредієнти

  • Ванільний цукор 1 ст. л.
  • Домашній сир 500 г
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне 5 ст. л.
  • Цукор 200 г
  • Сіль 1/4 ст. л.
  • Яйце 2 шт.

Рецепт приготування

У глибоку миску викладіть домашній сир та добре його розімніть виделкою.

Додайте до сиру сіль та цукор, добре вимішайте.

Потім додайте яйця та ще раз перемішайте до стану однорідної маси.

До сирної маси додайте просіяне борошно. Якщо у вас дуже жирний сир, то борошна може знадобитися більше. Тісто має бути досить густим, щоб сирники тримали форму.

Додайте ванільний цукор та ще раз ретельно перемішайте.

Розігрійте сковорідку, додайте олію та обсмажуйте на ній сирники з обох боків до золотистої скоринки.

Викладіть готові сирники на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Солодкі сирники можна подавати з варенням, сметаною, цукровою пудрою або фруктами.

Поради щодо приготування

Щоб тісто не липло до рук, змочіть їх в холодній воді.

Для кращої форми сирника можна обвалювати його у борошні.