Як швидко розморозити креветки

Зміст:

Розморозьте креветки за цими правилами – і вони не будуть “гумовими”. Простий лайфхак, який збереже смак продукту

За словами експерта, щоб уранці креветки вже були розмороженими, з вечора необхідно залишити їх у холодильнику, поставивши пакет на тарілку. Клопотенко зазначив, що для розморожування 1 кг креветок знадобиться приблизно вісім годин.

“Якщо ви раптом передумали готувати, можете зберігати [креветки] в холодильнику добу. Заморожувати повторно небажано, бо такий продукт втратить свої смакові якості”, – наголосив ресторатор.

Швидке розморожування в холодній воді

“Наберіть каструлю холодної води, температура якої не більше ніж 15 °С. Помістіть у неї герметичний пакет із креветками. Для розморожування 1 кг креветок потрібно 40–60 хвилин. Якщо хочете пришвидшити процес, міняйте воду кожні 30 хвилин. Розморожені таким чином креветки ви можете зберігати добу в холодильнику”, – повідомив Клопотенко.

Він зазначив, що пакет із креветками не має пропускати воду, інакше їхній смак буде зіпсовано.

Приготування без розморожування

Цей спосіб підходить лише для сирих креветок. Перекладіть їх із пакета в каструлю, залийте водою й дочекайтеся, поки закиплять. Проваріть одну-дві хвилини й відкиньте на друшляк.

“Якщо розморожувати таким способом уже варені креветки, додаткова термічна обробка зробить їхній смак сухим, а текстуру – “гумовою”, тому для них краще обрати перші два варіанти”, – резюмував експерт.

Креветки в жодному разі не можна розморожувати за кімнатної температури й у мікрохвильовці.

За словами Клопотенка, у першому разі є небезпека, що за час такого розморожування у креветках почнуть розмножуватися мікроби, а під час розморожування в мікрохвильовці одні можуть частково приготуватися, а інші залишаться замороженими.

Як розморожувати креветки, щоб зберегти їх смак і користь?

Найчастіше креветки продаються на полицях рибних магазинів і супермаркетів у замороженому вигляді. Але корисність таких морепродуктів не менша, ніж свіжих. Крім цього, вони нерідко вже очищені, а іноді і зварені, що істотно полегшує їх приготування. Чи потрібно розморожувати креветки? Як зробити це правильно. Розгляньмо ці запитання далі в статті.

  • Користь креветок
  • Чи потрібно взагалі розморожувати креветки?
  • Перший метод – у холодильнику
  • Другий метод – у кухні
  • Третій метод – у мікрохвильовці
  • Четвертий метод – у воді
  • Часті помилки любителів креветок
  • Як визначити свіжість креветок
  • Як зберігати креветки
  • Як варити креветки?
  • Томлення в соусі
  • Ліниві креветки в пароварці
  • Креветки, запечені в духовці
  • Декілька порад

Користь креветок

Перш, ніж ми почнемо розглядати, як розморозити креветки заморожені, ознайомимося, в чому ж користь цих морських рачків:

  • креветки практично не містять жирів і вуглеводів;
  • у них є корисні вітаміни – Е, А, D, В 1, В 2;
  • мікроелементи: цинк, залізо, йод, калій, магній.

Всі ці компоненти чудово заповнять всі необхідні для організму речовини. Зверніть увагу, що креветка є швидкопсувним продуктом, тому розморожувати її потрібно правильно.

Чи потрібно взагалі розморожувати креветки?

Сьогодні ведеться багато суперечок на цю тему, і єдиної думки все ще не існує. Обидва ці варіанти мають своє право на існування, тому кожен повинен сам для себе вирішувати, як чинити. Отже, приступимо до розбору способів, як правильно розморозити креветки.

Перший метод – у холодильнику

Він вважається найефективнішим. Розгляньмо, як розморожувати креветки цим способом. Потрібно заздалегідь їх дістати з морозилки, перекласти вміст у глибоку миску, далі накрити щільно кришкою і залишити в холодильнику на 8 годин. Такий метод не найшвидший, але зате креветки виходять смачними і корисними.

Другий метод – у кухні

Розгляньмо другий спосіб, як розморожувати креветки. Виходить непоганий результат, за рахунок того, що робити це потрібно при кімнатній температурі. У цьому випадку зберігаються всі корисні властивості креветок. Мінус такого методу – продукт стає менш ароматним.

Третій метод – у мікрохвильовці

Розгляньмо, як швидко розморозити креветки. У даному випадку можна скористатися мікрохвильовою піччю. Природно, цей варіант не найкращий, так як відразу зміняться смакові властивості креветок – вони стануть сухими і втратять аромат.

Четвертий метод – у воді

Цей спосіб, як розморожувати креветки, вважається відмінним, так як дає хороший результат. При цьому все необхідне у вас знаходиться під рукою. Отже, потрібно креветки висипати в поліетиленовий пакет з хорошою щільністю, зав’язати ниткою, щоб не потрапила вода, далі взяти каструлю, налити холодну воду і опустити в неї пакет.

Скільки розморожувати креветки таким способом? Зазвичай вистачає 30 хвилин для того, щоб вони повністю розморозилися, зберегли свіжість і аромат.

Багатьох цікавить, як розморозити варені креветки. Робиться це будь-яким з перерахованих способів.

Часті помилки любителів креветок

Нетерплячі гурмани часто намагаються розморозити морепродукти, занурюючи їх у гарячу воду. У цьому випадку, як і з мікрохвильовою піччю, креветки втратять свої корисні властивості, аромат і смак, стануть сухими і несмачними. Якщо у вас залишилася частина креветок, які ви не використовували, повторна заморозка тут неприйнятна. Особливо, якщо ці морепродукти великі.

Існують два види креветок: свіжозаморожені і варено-заморожені. Перший з них заморожувався живими креветками. Їх колір сірий. А другий вид заморожувався вже вареними, тому колір у них, звичайно ж, рожевий.

Як визначити свіжість креветок

Не варто забувати, що смак і корисні властивості залежать від умов їх зберігання.

Для початку потрібно переконатися в свіжості даного продукту, і ось на що варто звернути увагу:

  • на панцирі і голові не повинен бути сірий, або жовтий колір;
  • повинен бути підігнутий хвіст;
  • свіжий запах;
  • забарвлення рівномірне.

При купівлі потрібно звертати увагу на структуру морепродуктів. Часто зустрічаються упаковки, в яких креветки не цільні, що говорить про погану якість. Ще один момент, на який слід звернути увагу. Переверніть пачку з креветками кілька разів. Якщо вони пересипаються і відокремлені один від одного, значить, мають першу свіжість. Якщо ж вони злиплися, значить, піддавалися не одній заморозці.

Як зберігати креветки

Поділимося кількома порадами, за яких умов і в якому вигляді зберігати креветки.

  • Якщо ви вважаєте за краще купувати свіжі креветки, то зберігати їх потрібно в холодильнику не більше 3 днів.
  • Спробуйте перед заморожуванням обернути їх у фольгу. Так продукт довше збережеться (близько 3 місяців). Якщо ж пройде більше часу, креветки стануть практично несмачні.
  • Щоб креветки не загубили своїх смакових якостей, потрібно зберігати температуру в холодильнику від 3-9 градусів.
  • Оскільки креветки втрачають смак ще від втрати рідини, необхідно тримати їх вологими.
  • При кімнатній температурі термін придатності креветок помітно зменшується і становить 2-4 години – це стосується заморожених креветок. Якщо їх приготували, то в холодильнику вони постоять 3 дні. При цьому можна застосувати кілька хитрощів, щоб не загубити їх смак і аромат. Зберігати креветки потрібно в папері, і подалі від продуктів харчування.

Отже, ми розглянули, як розморозити креветки. Сподіваємося, що ці способи допоможуть вам зробити це правильно, щоб вони залишалися смачними і корисними.

Тепер хочеться поділитися простими рецептами приготування цих морепродуктів. Багато хто ставить запитання: скільки за часом варяться креветки? Багато хто вважає, що 3 хвилин достатньо, щоб очищені морепродукти повністю зварилися і не втратили смакових якостей, і 5 хвилин – для неочищених креветок.

Як варити креветки?

Найлегший спосіб варити креветки в каструлі. Для цього знадобиться:

Наливаємо воду в каструлю і чекаємо закипання. Насипаємо сіль і добряче перемішуємо до повного розчинення. Беремо пакет з морепродуктами. Як розморожувати креветки, описано вище. Додаємо їх до підсоленої води. Варяться 4 хвилини, не більше.

Томлення в соусі

Цей рецепт підходить для вже очищених креветок. Потрібно взяти:

  • 500 г очищених креветок;
  • 1 ст. ложку оливкової олії;
  • 1 цибулину;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль за смаком;
  • 100 мл води.
  1. Беремо каструлю і розігріваємо, додаємо рослинну олію.
  2. Тим часом ріжемо цибулину і зубчики часнику навпіл і відправляємо в ємність з розігрітою олією, обсмажуємо небагато.
  3. Відправляємо до пережареного часнику з цибулею креветки, заливаємо все водою Доводимо до кипіння і варимо близько 4 хвилин.
  4. Кришку не відкриваємо і даємо настоятися ще трохи.
  5. Креветки за таким принципом приготування виходять дуже ніжні та ароматні.

Ліниві креветки в пароварці

  • 1 кг креветок очищених;
  • 2 л води;
  • 1 ст. ложка оливкової олії;
  • 12 насіння укропу;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль до смаку.
  1. Заливаємо в пароварку воду, викладаємо креветки, солимо.
  2. Видавлюємо сік з лимона і додаємо масло.
  3. Варимо приблизно 15 хвилин, залежно від моделі пароварки.

Креветки, запечені в духовці

  • 700 г очищених креветок;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • половина лимона;
  • гілочка петрушки;
  • сіль, перець до смаку.
  1. Змащуємо противень оливковою олією і викладаємо на неї один шар креветок.
  2. Робимо соус. Вичавлюємо лимонний сік, додаємо сіль і перець, все перемішуємо. Розігріваємо духовку до 250 градусів.
  3. Ставимо противник у розігріту духовку і випікаємо приблизно 8-10 хвилин. Виймаємо запечені креветки, даємо трохи охолонути і посипаємо свіжою петрушкою.

Ця страва низькокалорійна, що підходить для плечей, які стежать за своєю фігурою.

Декілька порад

Не потрібно варити креветки довгий час, вони стануть гумовими і не смачними, при цьому втратять всі корисні властивості.

Для більшого аромату можна під час варіння додати лавровий лист, гвоздику, перець чорний.

На готовність креветок вкаже той факт, що вони спливуть і змінять колір панцира. Пропорції води дотримуватися краще 1:2.

На закінчення хочеться сказати, що наші поради принесуть вам користь при розморожуванні креветок. Якщо регулярно готувати страви з цього морепродукту, тоді ті корисні речовини, які знаходяться в їх соку, допоможуть впоратися з такою проблемою в організмі людини, як гіпертонія, а також зменшити стреси.

Безпека понад усе. Як правильно розморозити креветки, щоб зберегти їх смак

Чудово тримати в голові кілька швидких страв з креветками, коли потрібна вишукана вечеря чи раптом завітали гості. Взагалі пакет креветок в холодильнику рятує у багатьох ситуація. Бо до них пасує багато чого: рис, гречка, паста, різноманітні овочі, зелень та м’які сири. Яке велике поле для фантазії! Лише потрібен час на їх розморожування і я розкажу, як це зробити безпечно.

Як розморозити креветки

Я вже розповідав, як правильно розморозити рибу і ці способи підходять для безпечного розморожування креветок й збереження їхнього смаку. В супермаркеті та магазині ви знайдете різні – великі, маленькі й середні, з головами та без. А ще заморожені вареними у панцирах, чи очищеними. Ви легко розпізнаєте, бо вони рожевого, майже лососевого кольору, в той час, коли заморожені сирими – сірого. Вони зазвичай продаються лише в панцирах.

Розморозьте креветки в холодильнику

Отже, у вас в морозильній камері є пакет креветок, з яких ви плануєте приготувати щось смачне. Перекладіть його в глибоку тарілку або миску та поставте в холодник. Ідеальне рішення, якщо воно прийняте на ввечері, перед днем готування. Попереду вся ніч, вони точно до ранку розтануть ідеально.

В цілому, для розморожування 1 кг креветок в холодильнику потрібно від 6-8 годин. Якщо ви раптом передумали щось із них готувати, можете зберігати в холодильнику добу. Заморожувати повторно не бажано, бо такий продукт втратить свої смакові якості.

Розморозьте креветки в холодній воді

Якщо ідея приготувати щось смачне із креветками виникла тут та зараз, скористайтеся швидшим способом їх розморожування. Наберіть каструлю холодної води, щоб була нижче кімнатної – не більше 15 градусів. Помістіть в неї герметичний пакет з креветками. Якщо ви купили їх на вагу у звичайному пакеті, значить, треба перекласти в такий, який не пропускатиме рідину. Це принциповий момент, задля збереження смакових якостей креветок. Для розморожування 1 кг креветок потрібно 40-60 хвилин. Якщо у вас більша кількість, або ви хочете ще пришвидшити процес розморожування, міняйте воду кожні 30 хвилин. Як і в першому способі, розморожені таким чином креветки ви можете зберігати добу в холодильнику.

Перші два способи підходять для розморожування і варених, і сирих креветок і вже повністю очищених.

Зваріть креветки

Цей спосіб підходить для розморожування тільки сирих креветок, які ви плануєте додати в салат на брускети чи викласти на готову страву, скажімо, в пасту. Перекладіть їх з пакета в каструлю, залийте водою та дочекайтеся, поки закиплять. Проваріть 1-2 хвилини та відкиньте на друшляк. Дайте трохи часу остигнути, потім очищайте та використовуйте в страви. Якщо розморожувати таким способом вже варені креветки, додаткова термічна обробка зробить їх смак сухим, а текстуру «гумовою», тому для них краще обрати перші два варіанти.

Як не можна розморожувати креветки

Зауважу, що розморожувати креветки, залишивши їх за кімнатної температури, – небезпечний спосіб, бо верхній шар відтане, на ньому почнуть розмножуватися мікроби й поки весь процес завершиться повністю, такий продукт не бажано вживати в їжу. Особливо, якщо після цього ви його не будете піддавати термічній обробці, а очищати й додавати у страву.

Також не раджу розморожувати креветки за допомогою мікрохвильової печі. По-перше, цей продукт швидко готується, тому розморожування може перетворитися на часткове приготування, а по-друге, рівномірного розморожування не вийде. Верхні креветки розморозяться швидко, а нижні будуть заморожені. До того ж розморожені таким чином морепродукти не можна зберігати в холодильнику.

Ексклюзивно від італійського шефа. Паста з креветками та томатами

Вдале поєднання. Теплий салат з креветками та печеною картоплею

Як правильно очищати креветки

Розморозили? Тепер очищайте руками. Якщо у вас маленькі креветки, відірвіть голову і там, де ніжки зачепіть панцир. Як правило, в маленьких креветках він весь легко знімається.

Якщо у вас великі креветки, відірвіть голову та знімайте сегмент за сегментом панцира, починаючи від голови. За бажанням хвостики залиште. Це зручно, якщо ви плануєте готувати креветки в клярі. Потім можна взяти їх за хвостик та їсти руками. На великих креветках можете зробити надріз по всій довжині панцира та обережно зняти його весь.

Наступний етап – видалення кишок. Якщо залишите їх, креветки гірчитимуть, а нам потрібен максимально ніжний смак. Бачите, через усю «спинку» йде чорна смужка? Саме її й треба позбутися. Зробіть ножем невеличкий надріз та витягніть її, зачепивши пальцями, ножем чи зубочисткою. Спробуйте, чим вам буде зручніше це робити.

Очищені креветки перекладайте в друшляк, промийте та залиште в ньому, щоб стекла зайва рідина. Потім викладіть на паперовий рушник, на них не повинно залишитися води. Далі вже готуйте те, що запланували. Але пам’ятайте: чим довше ви піддаєте їх термічній обробці, тим більша ймовірність, що м’ясо з м’якого перетворюється на гумове, а смак втратиться. Достатньо дочекатися, поки сирі креветки сірого кольору стануть у помаранчеву смужку – значить готові!

Читайте також

Альтернатива антипригарній. Як смажити на сталевій сковорідці й

Маленький суперфуд. Що таке ягоди годжі і чим

Цвітна капуста та як її приготувати. Поради та

Український суперфуд. Користь лляної олії, як використовувати та

Запечене сало. З чим і як запекти в

Як відділити білок від жовтка: 4 простих способи

Як смажити креветки: поради, яких вам не вистачало

Як смажити котлети. Поради та тонкощі приготування

Сталева, алюмінієва чи чавунна. Яка сковорідка потрібна саме

Як смачно приготувати булгур?

План – худнути після свят. 5 натуральних напоїв,

Три варіанти. Новорічне меню на чотирьох до 2500

Доступно і смачно. Святкова вечеря на двох до

Новий рік 2024. П’ять розкішних м’ясних страв на

Різдвяна випічка: чим відрізняються панянки та котелевські коржики

5 святкових бутербродів за п’ять хвилин

Що приготувати на Новий рік 2024. Десять страв,

Швидкий святковий стіл: смачні страви, що готуються 15

Паштети та намазки: 7 найкращих закусок на Новий

Що приготувати замість Олів’є. П’ять вишуканих салатів для

h2:eq(0)’ data-code=’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’ data-block=’1’>

КНИГА РЕЦЕПТІВ

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTQgY29kZS1ibG9jay1wcmVtaXVtXzRtJyBzdHlsZT0nbWFyZ2luOiA4cHggYXV0bzsgdGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyBkaXNwbGF5OiBibG9jazsgY2xlYXI6IGJvdGg7Jz4KPCEtLSAvNTgzMDI4NDQvU0xEU19LbG9wb3RlbmtvX1ByZW1pdW00X00gLS0+CjxkaXYgaWQ9J2Rpdi1ncHQtYWQtMTYzMjc1OTAzOTEwOC0wJyBzdHlsZT0nbWluLXdpZHRoOiAzMDBweDsgbWluLWhlaWdodDogMjUwcHg7Jz4KICA8c2NyaXB0PgogICAgZ29vZ2xldGFnLmNtZC5wdXNoKGZ1bmN0aW9uKCkgeyBnb29nbGV0YWcuZGlzcGxheSgnZGl2LWdwdC1hZC0xNjMyNzU5MDM5MTA4LTAnKTsgfSk7CiAgPC9zY3JpcHQ+CjwvZGl2PjwvZGl2Pgo=’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’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’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>

Як правильно розморозити креветки

Відео: Як Правильно Чистити Варити Креветки Заморожені Королівські Рецепти Страв від Кока

Споживач, що поважає креветочні м`ясо, знає, що якщо швидко розморозити креветки, корисність їх не втрачається. У чому полягає ця корисність?

Відео: Скільки хвилин варити креветки майстер-клас від шеф-кухаря / Ілля Лазерсон / корисний поради

Вчені світу довели, що часте вживання в їжу креветок зміцнює імунну систему людини, знижує рівень холестерину в крові, ризик захворювання раком кишечника, захищає від розвитку хвороби Альцгеймера, допомагає позбутися від надмірної ваги, стимулює роботу серця. Селен, що міститься в м`ясі креветок, продовжує молодість, а фосфор покращує роботу нирок. Для поповнення в організмі «креветочних» мікроелементів і вітамінів дорослій людині досить з`їдати 340 г цього продукту в тиждень.

Щоб м`ясо креветок залишалося корисним, ніжним, солодкуватим і ароматним, треба навчитися правильно їх розморожувати.

Методи розморожування креветок

Найбільш ефективним, що показує, як правильно розморозити креветки, є метод розморожування в холодильнику, де немає різкого перепаду температури. Почати краще з вечора. Треба дістати креветки з морозильної камери, скласти в миску, накрити кришкою і залишити на 8 годин у холодильнику. Креветки – продукт ніжний, вимагає м`якого і уважного ставлення. Такий метод підходить їм ідеально, хоча комусь може здатися займає багато часу.

Метод розморожування при кімнатній температурі більш швидкий, він дає непоганий результат, так як зберігає корисні властивості креветок, але його основним недоліком є те, що в процесі відтавання втрачається аромат продукту.

Прихильниці використання побутової техніки, щоб швидко розморозити креветки, можуть вдатися до послуг мікрохвильовій печі. Треба зауважити, що розморожування в мікрохвильовій печі, це далеко не кращий варіант, так як відразу відіб`ється на смакових властивостях. По-перше, повністю втратиться аромат, по-друге, м`ясо стане сухим.

Відео: Як варити і чистити креветки (варено-заморожені)

Наступний метод дає відмінний результат, як розморозити креветки і зберегти корисність креветочного м`яса. До того ж, все необхідне для нього знаходиться під рукою. Креветки треба скласти в щільний поліетиленовий пакет, добре зав`язати, щоб вода не потрапила всередину його, і опустити в каструлю з холодною водою. Через півгодини чудові свіжі і ароматні креветки готові!

Сучасне людство живе в швидкісному режимі повсякденних стресів, нездорового харчування, що породжує роздратування, скачки тиску, напади гіпертонії. Але якщо користуватися правилами, як швидко розморозити креветки, регулярно включати їх в свій раціон, то лікувальні амінокислоти, які містяться в креветочним м`ясі, позбавлять від подібних недуг.

Правильно розморожені продукти допоможуть вам жити за китайським принципом, який вчить, що ліки повинні бути їжею, а їжа ліками. А правильна їжа – це міцне здоров`я!

Як розморожувати креветки, щоб зберегти їх смак і користь?

Найчастіше креветки продаються на полицях рибних магазинів і супермаркетів у замороженому вигляді. Але корисність таких морепродуктів не менша, ніж свіжих. Крім цього, вони нерідко вже очищені, а іноді і зварені, що істотно полегшує їх приготування. Чи потрібно розморожувати креветки? Як зробити це правильно. Розгляньмо ці запитання далі в статті.

  • Користь креветок
  • Чи потрібно взагалі розморожувати креветки?
  • Перший метод – у холодильнику
  • Другий метод – у кухні
  • Третій метод – у мікрохвильовці
  • Четвертий метод – у воді
  • Часті помилки любителів креветок
  • Як визначити свіжість креветок
  • Як зберігати креветки
  • Як варити креветки?
  • Томлення в соусі
  • Ліниві креветки в пароварці
  • Креветки, запечені в духовці
  • Декілька порад

Користь креветок

Перш, ніж ми почнемо розглядати, як розморозити креветки заморожені, ознайомимося, в чому ж користь цих морських рачків:

  • креветки практично не містять жирів і вуглеводів;
  • у них є корисні вітаміни – Е, А, D, В 1, В 2;
  • мікроелементи: цинк, залізо, йод, калій, магній.

Всі ці компоненти чудово заповнять всі необхідні для організму речовини. Зверніть увагу, що креветка є швидкопсувним продуктом, тому розморожувати її потрібно правильно.

Чи потрібно взагалі розморожувати креветки?

Сьогодні ведеться багато суперечок на цю тему, і єдиної думки все ще не існує. Обидва ці варіанти мають своє право на існування, тому кожен повинен сам для себе вирішувати, як чинити. Отже, приступимо до розбору способів, як правильно розморозити креветки.

Перший метод – у холодильнику

Він вважається найефективнішим. Розгляньмо, як розморожувати креветки цим способом. Потрібно заздалегідь їх дістати з морозилки, перекласти вміст у глибоку миску, далі накрити щільно кришкою і залишити в холодильнику на 8 годин. Такий метод не найшвидший, але зате креветки виходять смачними і корисними.

Другий метод – у кухні

Розгляньмо другий спосіб, як розморожувати креветки. Виходить непоганий результат, за рахунок того, що робити це потрібно при кімнатній температурі. У цьому випадку зберігаються всі корисні властивості креветок. Мінус такого методу – продукт стає менш ароматним.

Третій метод – у мікрохвильовці

Розгляньмо, як швидко розморозити креветки. У даному випадку можна скористатися мікрохвильовою піччю. Природно, цей варіант не найкращий, так як відразу зміняться смакові властивості креветок – вони стануть сухими і втратять аромат.

Четвертий метод – у воді

Цей спосіб, як розморожувати креветки, вважається відмінним, так як дає хороший результат. При цьому все необхідне у вас знаходиться під рукою. Отже, потрібно креветки висипати в поліетиленовий пакет з хорошою щільністю, зав’язати ниткою, щоб не потрапила вода, далі взяти каструлю, налити холодну воду і опустити в неї пакет.

Скільки розморожувати креветки таким способом? Зазвичай вистачає 30 хвилин для того, щоб вони повністю розморозилися, зберегли свіжість і аромат.

Багатьох цікавить, як розморозити варені креветки. Робиться це будь-яким з перерахованих способів.

Часті помилки любителів креветок

Нетерплячі гурмани часто намагаються розморозити морепродукти, занурюючи їх у гарячу воду. У цьому випадку, як і з мікрохвильовою піччю, креветки втратять свої корисні властивості, аромат і смак, стануть сухими і несмачними. Якщо у вас залишилася частина креветок, які ви не використовували, повторна заморозка тут неприйнятна. Особливо, якщо ці морепродукти великі.

Існують два види креветок: свіжозаморожені і варено-заморожені. Перший з них заморожувався живими креветками. Їх колір сірий. А другий вид заморожувався вже вареними, тому колір у них, звичайно ж, рожевий.

Як визначити свіжість креветок

Не варто забувати, що смак і корисні властивості залежать від умов їх зберігання.

Для початку потрібно переконатися в свіжості даного продукту, і ось на що варто звернути увагу:

  • на панцирі і голові не повинен бути сірий, або жовтий колір;
  • повинен бути підігнутий хвіст;
  • свіжий запах;
  • забарвлення рівномірне.

При купівлі потрібно звертати увагу на структуру морепродуктів. Часто зустрічаються упаковки, в яких креветки не цільні, що говорить про погану якість. Ще один момент, на який слід звернути увагу. Переверніть пачку з креветками кілька разів. Якщо вони пересипаються і відокремлені один від одного, значить, мають першу свіжість. Якщо ж вони злиплися, значить, піддавалися не одній заморозці.

Як зберігати креветки

Поділимося кількома порадами, за яких умов і в якому вигляді зберігати креветки.

  • Якщо ви вважаєте за краще купувати свіжі креветки, то зберігати їх потрібно в холодильнику не більше 3 днів.
  • Спробуйте перед заморожуванням обернути їх у фольгу. Так продукт довше збережеться (близько 3 місяців). Якщо ж пройде більше часу, креветки стануть практично несмачні.
  • Щоб креветки не загубили своїх смакових якостей, потрібно зберігати температуру в холодильнику від 3-9 градусів.
  • Оскільки креветки втрачають смак ще від втрати рідини, необхідно тримати їх вологими.
  • При кімнатній температурі термін придатності креветок помітно зменшується і становить 2-4 години – це стосується заморожених креветок. Якщо їх приготували, то в холодильнику вони постоять 3 дні. При цьому можна застосувати кілька хитрощів, щоб не загубити їх смак і аромат. Зберігати креветки потрібно в папері, і подалі від продуктів харчування.

Отже, ми розглянули, як розморозити креветки. Сподіваємося, що ці способи допоможуть вам зробити це правильно, щоб вони залишалися смачними і корисними.

Тепер хочеться поділитися простими рецептами приготування цих морепродуктів. Багато хто ставить запитання: скільки за часом варяться креветки? Багато хто вважає, що 3 хвилин достатньо, щоб очищені морепродукти повністю зварилися і не втратили смакових якостей, і 5 хвилин – для неочищених креветок.

Як варити креветки?

Найлегший спосіб варити креветки в каструлі. Для цього знадобиться:

Наливаємо воду в каструлю і чекаємо закипання. Насипаємо сіль і добряче перемішуємо до повного розчинення. Беремо пакет з морепродуктами. Як розморожувати креветки, описано вище. Додаємо їх до підсоленої води. Варяться 4 хвилини, не більше.

Томлення в соусі

Цей рецепт підходить для вже очищених креветок. Потрібно взяти:

  • 500 г очищених креветок;
  • 1 ст. ложку оливкової олії;
  • 1 цибулину;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль за смаком;
  • 100 мл води.
  1. Беремо каструлю і розігріваємо, додаємо рослинну олію.
  2. Тим часом ріжемо цибулину і зубчики часнику навпіл і відправляємо в ємність з розігрітою олією, обсмажуємо небагато.
  3. Відправляємо до пережареного часнику з цибулею креветки, заливаємо все водою Доводимо до кипіння і варимо близько 4 хвилин.
  4. Кришку не відкриваємо і даємо настоятися ще трохи.
  5. Креветки за таким принципом приготування виходять дуже ніжні та ароматні.

Ліниві креветки в пароварці

  • 1 кг креветок очищених;
  • 2 л води;
  • 1 ст. ложка оливкової олії;
  • 12 насіння укропу;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль до смаку.
  1. Заливаємо в пароварку воду, викладаємо креветки, солимо.
  2. Видавлюємо сік з лимона і додаємо масло.
  3. Варимо приблизно 15 хвилин, залежно від моделі пароварки.

Креветки, запечені в духовці

  • 700 г очищених креветок;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • половина лимона;
  • гілочка петрушки;
  • сіль, перець до смаку.
  1. Змащуємо противень оливковою олією і викладаємо на неї один шар креветок.
  2. Робимо соус. Вичавлюємо лимонний сік, додаємо сіль і перець, все перемішуємо. Розігріваємо духовку до 250 градусів.
  3. Ставимо противник у розігріту духовку і випікаємо приблизно 8-10 хвилин. Виймаємо запечені креветки, даємо трохи охолонути і посипаємо свіжою петрушкою.

Ця страва низькокалорійна, що підходить для плечей, які стежать за своєю фігурою.

Декілька порад

Не потрібно варити креветки довгий час, вони стануть гумовими і не смачними, при цьому втратять всі корисні властивості.

Для більшого аромату можна під час варіння додати лавровий лист, гвоздику, перець чорний.

На готовність креветок вкаже той факт, що вони спливуть і змінять колір панцира. Пропорції води дотримуватися краще 1:2.

На закінчення хочеться сказати, що наші поради принесуть вам користь при розморожуванні креветок. Якщо регулярно готувати страви з цього морепродукту, тоді ті корисні речовини, які знаходяться в їх соку, допоможуть впоратися з такою проблемою в організмі людини, як гіпертонія, а також зменшити стреси.

Безпека понад усе. Як правильно розморозити креветки, щоб зберегти їх смак

Чудово тримати в голові кілька швидких страв з креветками, коли потрібна вишукана вечеря чи раптом завітали гості. Взагалі пакет креветок в холодильнику рятує у багатьох ситуація. Бо до них пасує багато чого: рис, гречка, паста, різноманітні овочі, зелень та м’які сири. Яке велике поле для фантазії! Лише потрібен час на їх розморожування і я розкажу, як це зробити безпечно.

Як розморозити креветки

Я вже розповідав, як правильно розморозити рибу і ці способи підходять для безпечного розморожування креветок й збереження їхнього смаку. В супермаркеті та магазині ви знайдете різні – великі, маленькі й середні, з головами та без. А ще заморожені вареними у панцирах, чи очищеними. Ви легко розпізнаєте, бо вони рожевого, майже лососевого кольору, в той час, коли заморожені сирими – сірого. Вони зазвичай продаються лише в панцирах.

Розморозьте креветки в холодильнику

Отже, у вас в морозильній камері є пакет креветок, з яких ви плануєте приготувати щось смачне. Перекладіть його в глибоку тарілку або миску та поставте в холодник. Ідеальне рішення, якщо воно прийняте на ввечері, перед днем готування. Попереду вся ніч, вони точно до ранку розтануть ідеально.

В цілому, для розморожування 1 кг креветок в холодильнику потрібно від 6-8 годин. Якщо ви раптом передумали щось із них готувати, можете зберігати в холодильнику добу. Заморожувати повторно не бажано, бо такий продукт втратить свої смакові якості.

Розморозьте креветки в холодній воді

Якщо ідея приготувати щось смачне із креветками виникла тут та зараз, скористайтеся швидшим способом їх розморожування. Наберіть каструлю холодної води, щоб була нижче кімнатної – не більше 15 градусів. Помістіть в неї герметичний пакет з креветками. Якщо ви купили їх на вагу у звичайному пакеті, значить, треба перекласти в такий, який не пропускатиме рідину. Це принциповий момент, задля збереження смакових якостей креветок. Для розморожування 1 кг креветок потрібно 40-60 хвилин. Якщо у вас більша кількість, або ви хочете ще пришвидшити процес розморожування, міняйте воду кожні 30 хвилин. Як і в першому способі, розморожені таким чином креветки ви можете зберігати добу в холодильнику.

Перші два способи підходять для розморожування і варених, і сирих креветок і вже повністю очищених.

Зваріть креветки

Цей спосіб підходить для розморожування тільки сирих креветок, які ви плануєте додати в салат на брускети чи викласти на готову страву, скажімо, в пасту. Перекладіть їх з пакета в каструлю, залийте водою та дочекайтеся, поки закиплять. Проваріть 1-2 хвилини та відкиньте на друшляк. Дайте трохи часу остигнути, потім очищайте та використовуйте в страви. Якщо розморожувати таким способом вже варені креветки, додаткова термічна обробка зробить їх смак сухим, а текстуру «гумовою», тому для них краще обрати перші два варіанти.

Як не можна розморожувати креветки

Зауважу, що розморожувати креветки, залишивши їх за кімнатної температури, – небезпечний спосіб, бо верхній шар відтане, на ньому почнуть розмножуватися мікроби й поки весь процес завершиться повністю, такий продукт не бажано вживати в їжу. Особливо, якщо після цього ви його не будете піддавати термічній обробці, а очищати й додавати у страву.

Також не раджу розморожувати креветки за допомогою мікрохвильової печі. По-перше, цей продукт швидко готується, тому розморожування може перетворитися на часткове приготування, а по-друге, рівномірного розморожування не вийде. Верхні креветки розморозяться швидко, а нижні будуть заморожені. До того ж розморожені таким чином морепродукти не можна зберігати в холодильнику.

Ексклюзивно від італійського шефа. Паста з креветками та томатами

Вдале поєднання. Теплий салат з креветками та печеною картоплею

Як правильно очищати креветки

Розморозили? Тепер очищайте руками. Якщо у вас маленькі креветки, відірвіть голову і там, де ніжки зачепіть панцир. Як правило, в маленьких креветках він весь легко знімається.

Якщо у вас великі креветки, відірвіть голову та знімайте сегмент за сегментом панцира, починаючи від голови. За бажанням хвостики залиште. Це зручно, якщо ви плануєте готувати креветки в клярі. Потім можна взяти їх за хвостик та їсти руками. На великих креветках можете зробити надріз по всій довжині панцира та обережно зняти його весь.

Наступний етап – видалення кишок. Якщо залишите їх, креветки гірчитимуть, а нам потрібен максимально ніжний смак. Бачите, через усю «спинку» йде чорна смужка? Саме її й треба позбутися. Зробіть ножем невеличкий надріз та витягніть її, зачепивши пальцями, ножем чи зубочисткою. Спробуйте, чим вам буде зручніше це робити.

Очищені креветки перекладайте в друшляк, промийте та залиште в ньому, щоб стекла зайва рідина. Потім викладіть на паперовий рушник, на них не повинно залишитися води. Далі вже готуйте те, що запланували. Але пам’ятайте: чим довше ви піддаєте їх термічній обробці, тим більша ймовірність, що м’ясо з м’якого перетворюється на гумове, а смак втратиться. Достатньо дочекатися, поки сирі креветки сірого кольору стануть у помаранчеву смужку – значить готові!

Читайте також

Альтернатива антипригарній. Як смажити на сталевій сковорідці й

Маленький суперфуд. Що таке ягоди годжі і чим

Цвітна капуста та як її приготувати. Поради та

Український суперфуд. Користь лляної олії, як використовувати та

Запечене сало. З чим і як запекти в

Як відділити білок від жовтка: 4 простих способи

Як смажити креветки: поради, яких вам не вистачало

Як смажити котлети. Поради та тонкощі приготування

Сталева, алюмінієва чи чавунна. Яка сковорідка потрібна саме

Як смачно приготувати булгур?

План – худнути після свят. 5 натуральних напоїв,

Три варіанти. Новорічне меню на чотирьох до 2500

Доступно і смачно. Святкова вечеря на двох до

Новий рік 2024. П’ять розкішних м’ясних страв на

Різдвяна випічка: чим відрізняються панянки та котелевські коржики

5 святкових бутербродів за п’ять хвилин

Що приготувати на Новий рік 2024. Десять страв,

Швидкий святковий стіл: смачні страви, що готуються 15

Паштети та намазки: 7 найкращих закусок на Новий

Що приготувати замість Олів’є. П’ять вишуканих салатів для

h2:eq(0)’ data-code=’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’ data-block=’1’>

КНИГА РЕЦЕПТІВ

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’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’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>